Gordijnstoffen krijgen een nieuw leven:

In Nederland verdwijnt naar schatting 124 miljoen kilo textiel met het restafval in de verbrandingsoven volgens het rapport van Eureco uit 2010 ‘Kwaliteit van textiel in het huishoudelijk restafval’. Ook gordijnstoffen zijn geschikt voor hergebruik of recycling.

hergebruik gordijnen

Meer scheiden is beter voor het milieu

Oskar’s Interieuradvies wil ook een bijdrage leveren aan een beter milieu en scheid daarom al het afval. Om materialen te kunnen recyclen moeten ze goed worden gescheiden. Om dit achteraf te doen is bijna onmogelijk, daarom begint recycling al bij de bron. Door gordijnen te scheiden wordt het mogelijk om het met recycling weer opnieuw te gebruiken.

Bij de textielcontainers van Sympany is alle textiel welkom, ook versleten kleding en huishoudelijk textiel. Door hier de stoffen in te leveren helpen wij mee aan een beter milieu.
Meer scheiden is beter voor het milieu

twello gordijnstoffen recyclen

Restanten krijgen een nieuw leven: gordijnstoffen Recycle en Recycle stripe zijn gemaakt met 42% gerecyclede katoen, afkomstig van restmateriaal bij productie van t-shirts.

Evenals de Benu collectie van Chr. Fischbacher.

De Benu Recycled Collection begon met het idee van het produceren van high-end interieur stoffen uit wegwerp materialen. Sinds 2009 gebruikt de collectie gerecycled post-consumer afval zoals PET flessen en schrootwol om luxueuze interieurweefsels te creëren en diverse prijzen te winnen, waaronder de Red Dot Design Award en Interior Innovation Award.