Nieuw in de collectie, de koordloze Duette® Shades

Nieuw in de collectie bij Oskar Interieur, de koordloze Duette® Shades

Maart 2014 – Veel nieuwe kleuren, stoffen en mogelijkheden: met de nieuwe Luxaflex® collectie Duette®s maak je sfeer in jouw huis. Jij bepaald Duette® Shades de lichtinval en sfeer in huis. En met de nieuwe bedieningssystemen zijn lange koorden ook definitief verleden tijd.

De nieuwe kindveilige oplossingen zorgen er voor dat er geen lange touwen meer voor het raam hangen. Je kan de lichtinval regelen met de SmartCord®: een intrekbaar koord met een standaard lengte. Ook kan je kiezen voor het andere bedieningssysteem de LiteRise®, hiermee ga je helemaal koordloos te werk door het gebruik van een handgreep.

iF Product Design Award in de categorie Furniture and Home Textiles.
De jury heeft deze prijs toegekend aan Luxaflex® om het gebruiksgemak en de hoge mate van veiligheid die SmartCord® en LiteRise® bieden. Ook over de vormgeving, de afwerking en de materiaalkeuze van beide bedieningssystemen is de jury van de iF Awards enthousiast.

Regel jouw Lichtinval
De Duette® Shades zijn in drie verschillende transparanties te verkrijgen. Per raam kan met de Duette® bepaald worden hoe groot de lichtinval is en welke transparantie het materiaal moet hebben. Hierdoor krijgt ieder raam dezelfde uitstraling, terwijl de mate van lichtinval per venster gereguleerd kan worden. Ook Top Down/ Bottom Up-functie; waarmee de raambekleding op van beneden naar boven kan openen en van boven naar beneden kan openen, is mogelijk. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om de Duette® Shades bij raampartijen aan de straatkant halverwege het raam te hangen. Hierdoor zorg je voor voldoende lichtinval en behoud je jouw privacy.

Naast verschillende mate van transparanties, biedt Luxaflex® met de Duette® Shades Duette® veel kleuren en stoffen aan. Je kunt kiezen voor zonwering in één kleur – de FullTone stoffen – of voor de DuoTone stoffen waarbij de achterkant wit is. De witte kleur levert een uniforme look aan de buitenkant op en houdt in de zomer de warmte buiten. Energiebesparing is een groot thema binnen Luxaflex®. Door de unieke honingraatstructuur van de Duette® Shades kun je bij enkel glas het warmteverlies met wel 60% terugdringen.

De Duette® Shades van Luxaflex® zijn ideaal als je wilt variëren in je interieur. Door af te wisselen met de Top Down/ Bottom Up-functie, creëer je namelijk heel eenvoudig een andere sfeer in je woning, Met de toepassing van kindvriendelijke oplossingen SmartCord® en LiteRise® zijn de Duette® Shades nu ook nog meer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen!