Welk slaaptype bent u?

Een goed matras is heel belangrijk voor uw lichaam en uw nachtrust.
Een goed bed met alles erop en eraan is daarom ook heel belangrijk. Lees hieronder waar u allemaal op moet letten

Valt u in slaap op uw rug?
Dan is het verstandig om geen zacht matras te kiezen. Waarom? Als u op een te zacht matras ligt gaat uw rug doorbuigen. Hierdoor hebben uw onderug en heupen geen goede ondersteuning. Dit kan vervelende lichamelijke klachten opleveren.

Valt u in slaap op uw zij?
Dan staat er  veel druk op uw schouder. Kiezen voor een zacht matras is hierbij verstandig, omdat ze de schouder ontlasten.
Wel is het zo dat zachte matrassen naar verhouding wat sneller slijten, kunt u het beste voor een matras met een drukverdeler gaan.
Deze matrassen liggen zeer comfortabel en gaan langer mee door minder slijtage.

Valt u in slaap op uw buik?
Dan belast u uw lichaam gedurende nacht behoorlijk. Dit komt doordat uw rugwervels extreem moeten krommen. Een hard matras is hierbij verstandig,   omdat dit tegendruk biedt. Neem niet een té hard matras. Dit beperkt namelijk weer de doorbloeding in uw lichaam wat betekend dat u meer zult draaien in uw slaap.

Draait u veel in uw slaap?
Een te stevig/hard matras zorgt voor een slechtere bloedsomloop wat resulteerd in meer draaien. U kent vast wel het voorbeeld van een slapende hand. Een matras dat zich vormt naar uw lichaam, zorgt niet alleen voor een betere bloedsomloop, maar ook dat uw minder draait en hierdoor dieper slaapt.

Wat voor slaaptype u ook bent, OSKAR  interieuradvies Twello geeft u altijd advies op maat.