Nieuws: Te warm, of te koud in bed

De winter is echt begonnen.

De buitentemperaturen zijn sinds vorige week gedaald naar winterse waarden. Gezellig bij de kachel zitten en heerlijk om ’s avonds onder de een lekker de wol te kruipen. Met de dekbedden en het bedtextiel van tegenwoordig is dat een groot genot!

Dekbedden van zachte dons, lekker warm of wat zwaarder scheerwol en hypo-allergeen synthetisch beddengoed. Dekbedovertrekken en hoeslakens in natuurlijk percale katoen, soepel katoen-satijn en zacht warm flanel. Bij Oskar Interieur of onze webshop Odeco.nl heeft u een grote keuze. En soms heb je geluk en kan je extra voordelig kopen uit onze opruiming ‘SALE’!

dons dekbed

Warm donsdekbed 100% witte eendendons

Is je dekbed niet meer warm genoeg?

Met deze koude dagen merk je dat jouw dekbed een dagje ouder is. Een dekbed gaat gemiddeld ongeveer 10 jaar mee. Dons gaat naarmate het ouder wordt steeds minder isoleren. Dons is een klein kern met een pluis. Tussen het dons pluisje ontstaat stilstaande lucht. De dons isoleert en reguleert de warmte en het comfort van het dons dekbed. Als een donzen dekbed ouder wordt, worden de pluisjes steeds kleiner. Het dons dekbed heeft dan niet meer dezelfde werking. Daarnaast gaat het steeds meer schuiven. Schudden en kloppen om het goed verdeeld te houden helpt niet meer. Het dekbed geeft niet meer genoeg warmte en je hebt het koud in bed!
Wollen dekbedden vervilten in de loop van het gebruik. De wol raakt haar vetlaagje kwijt. De vezels klitten en de isolatie ruimte wordt kleiner. Bij een wollen dekbed en ook bij een synthetisch dekbed ontstaan als het dekbed ouder wordt lege plekken. Wat kan het dan een goed vooruitzicht zijn om te kunnen genieten van een nieuw dekbed!

Te warm, of te koud

Heb jij het snel warm en jouw partner juist heel snel koud? Dat maakt de keuze voor een dekbed en bedtextiel extra lastig. Toch zijn daar oplossingen voor.  In de showroom Oskar Interieur of telefonisch kunnen wij u daarover een goed advies in geven. Maar wij helpen je online bij Odeco.nl ook. Maak gebruik van onze online dekbed keuze tool. Welke maat en type dekbed en welk bedtextiel past het beste bij jouw en je partner. Wat kan je combineren. De adviseurs van Odeco.nl weten precies wat de voor en nadelen zijn van de verschillende vulmaterialen. Deze kennis en de jarenlange ervaring zorgt ervoor dat het advies op jouw persoon kan worden afgestemd.

Kou kleum  –   Kacheltje
WK 3              –  WK 3
WK 2              –  WK 3
WK 1              –   WK 2

Wanneer je een dekbed gaat kopen, is het vaak moeilijk inschatten welke dikte geschikt is voor jou en je slaapkamer. Daarom heeft de Nederlandse Vereniging van Huisvrouwen in samenwerking met onderzoeksinstituut TNO een verdeling gemaakt in warmteklassen.

Warmteklasse 1, dekbedden dikker dan 8,8 cm. Voor erg koude slaapkamers of omstandigheden, winterdekbed.

Warmteklasse 2, dekbedden met dikte van 6,2 tot 8,2 cm. Voor slaapkamers verwarmd tot 15 graden Celsius.

Warmteklasse 3, dekbedden met een dikte van 4,0 tot 5,7 cm. Voor mensen die het snel warm hebben of slaapkamers die verwarmd zijn tot 20 graden Celsius.

Warmteklasse 4, dekbedden met een dikte van 2,0 tot 3,4 cm. Zomerdekbed voor warme nachten of kamers met een temperatuur hoger dan 20 graden Celsius.

Warmteklasse 3+4, dekbed van twee warmte klasses samen, aan te passen aan jouw wensen het vierseizoenen dekbed. Meest verkocht.

 

Je kunt extra comfort, verkoeling of warmte creëren door de keuze van uw bedtextiel.  Ben je een echte koukleum dan is een onderdeken van wol een echte uitkomst. Wol reguleert vocht en isoleert de warmte. Een onderdeken van wol isoleert het bed aan de onderzijde. Hierdoor verlies je minder warmte, maar de wol kan ook nog eens heel goed vocht opnemen en afstaan. Hierdoor is een bed niet meer klam en heb je het direct lekker warm. Wat wol kan, kan een elektrische onderdeken niet, en het heeft een ‘dubbele’ energie besparing!
Dekbedovertrekken van katoen, heerlijk zacht satijn en voor de winter en de donkere dagen van nu in zacht en warm flanel.

Opruiming Wintercollectie 2013.
Vorige week is in de showroom van Oskar’s Interieuradvies de collectie dekbedovertrekken en hoeslakens afgeprijsd. Koop dus nu extra voordelig dekbedovertrekken van de wintercollectie 2013 voor opruimingsprijzen. Wij maken weer ruimte voor de nieuwe voorjaarscollectie!

Mooie dessins met hoge kortingen van in 1 persoons v.a. € 19,95. Ook de hoeslakens zijn in de aanbieding. Hoeslakens voor matrassen en topdekken vanaf 11.95 per stuk in een rekbare jersey.