Duurzaamheid

Hoe Oskar zijn bijdrage doet

Bij OSKAR Interieur begrijpen we het belang van ecologische duurzaamheid en nemen we verantwoordelijkheid voor onze impact op het milieu. Als interieur bedrijf zetten we ons in voor het bevorderen van duurzame toepassingen in alle aspecten van onze activiteiten, van productinkoop en afvalbeheer tot transport en energieverbruik.

Hergebruik van oude of nieuwe interieur producten

Wij zijn van mening dat het hergebruik van oude of nieuwe afgedankte producten een effectieve manier is om ecologische duurzaamheid in onze branche te bevorderen. Daarom gebruiken we vaak hergebruikte of gerecyclede materialen in onze ontwerpprojecten, waaronder gordijnen, tapijten en raambekleding. We hebben bijvoorbeeld prachtige gordijnen gemaakt van hergebruikt textiel, waardoor oude materialen nieuw leven worden ingeblazen en afval wordt geminimaliseerd.

Scheiding van afvalstromen

We geven ook prioriteit aan het scheiden van afvalstromen om ervoor te zorgen dat elk type afval op de juiste manier wordt behandeld. We hebben een afvalbeheersysteem geïmplementeerd dat materialen zoals stofresten, verpakkingen en karton scheidt. We recyclen zoveel mogelijk en werken samen met lokale recyclingcentra om afval dat naar stortplaatsen gaat te minimaliseren.

Duurzame vervoermiddelen

Transport levert een belangrijke bijdrage aan de uitstoot van broeikasgassen, daarom geven we prioriteit aan duurzame transportmiddelen. We moedigen onze medewerkers aan om met de fiets of te voet naar het werk te komen. We werken ook samen met lokale leveranciers om transport te verminderen en onze gemeenschap te ondersteunen.

Zelfopwekking van verwarming en verlichting

We zijn toegewijd aan het verkleinen van onze ecologische voetafdruk door onze verwarming en verlichting zelf op te wekken. Onze showroom en kantoor draait op hernieuwbare energie, zonne-energie en warmte uit de lucht. We gebruiken ook energiezuinige verlichtings- en verwarmingssystemen om ons energieverbruik en onze kosten te verminderen.

Strak inkoopbeleid

Ons inkoopbeleid is erop gericht transport- en afvalstromen te verminderen. We geven prioriteit aan lokale leveranciers en producten om transportemissies te verminderen, en we kiezen producten met een minimale verpakking of verpakkingen die herbruikbaar of recyclebaar zijn. We werken ook samen met leveranciers die duurzame praktijken toepassen in hun productieproces.

Conclusie

Bij OSKAR Interieur zetten we ons in voor het bevorderen van ecologische duurzaamheid in onze branche. Door de principes van hergebruik, afvalscheiding, duurzaam transport, zelfopwekking van verwarming en verlichting en een strak inkoopbeleid dragen wij ons steentje bij om onze impact op het milieu te minimaliseren. We hopen anderen in de branche te inspireren om soortgelijke praktijken toe te passen en bij te dragen aan het creëren van een duurzamere toekomst.